logo-homepage

Overzicht publicaties

 

Verduurzamen in uw eigen kern

Verduurzamen eigen kernOnlangs hebben geïnteresseerden een uitnodigingsbrief ontvangen voor de informatieavond verduurzaming eigen woning. In de weken van 26 september tot 9 oktober gaat ons team de dorpskernen van onze gemeente af. Op deze informatieavonden wordt precies uitgelegd welke stappen mogelijk zijn om u huis te verduurzamen. Daarnaast kunt u zich inschrijven voor een maatwerk advies van onze specialisten. Ons team gespecialiseerd in verduurzaming en energie geeft tips, adviezen en informatie over hoe u kunt besparen op energie en nog beter op u energierekening! Reeds hebben zich al vele aangemeld. Als u geïnteresseerd bent in meer informatie kunt u zich nog aanmelden op www.duurzaamnuth.nl. Daarnaast zullen wij op de betreffende dagen een stand opzetten bij de lokale supermarkten waar u zich nog kunt inschrijven.

Lees hier het hele artikel.


Campagne ‘Verduurzamen Eigen Woning’

08/08-2016

Duurzaamnuth Logo

Onlangs hebben alle huiseigenaren in de gemeente Nuth een brief ontvangen over de nieuwe campagne ‘verduurzamen eigen woning’. Hierin vindt u onder andere informatie over de voordelen van duurzame maatregelen aan uw woning en hoe u zich hiervoor kunt aanmelden.

Waarom meedoen?

In veel oudere, maar ook recentere woningen valt flink te besparen op de energiekosten. Met behulp van diverse maatregelen bespaart u dus zowel energie als geld! Ongeacht uw gezinssituatie of leeftijd, loont het zich om één of meerdere maatregelen te treffen, waardoor niet alleen uw woongenot wordt geoptimaliseerd, maar uw huis bij verkoop meer opbrengt en sneller wordt verkocht.

Lees hier het hele artikel.


Vernieuwde campagne ‘verduurzamen eigen woning’ start binnenkort in Nuth

05/05/2016

Heeft u een eigen woning in de gemeente Nuth? En wilt u graag weten welke energiebesparende mogelijkheden voor u interessant zijn?

Eind mei start het Infopunt ‘ONS Duurzaam Nuth’ (gemeente) met een vernieuwde campagne over het verduurzamen van uw eigen woning. Hierbij gaat het om een gedegen scan van uw woning, een gesprek met een deskundige en diverse maatregelen: van gevelisolatie tot zonnepanelen, en van warmtepompen tot het aanbrengen van dakisolatie!

Lees hier het hele artikel.


Duurzaamheidsleningen Limburg Energie Fonds (LEF) 

04/29/2016 

energielabel-huis

Sinds 2012 heeft de Provincie Limburg de duurzaamheidslening in het leven geroepen. Deze is bedoeld om u als burger in de gelegenheid te stelt maatregelen te realiseren die uw woning energiezuiniger maken of om energie op te wekken.

De duurzaamheidslening kan tegen een voordelig rentetarief afgesloten worden. Deze ligt namelijk ongeveer 3 procent lager dan de gangbare rentetarieven (met ondergrens 1,5%). Het positieve van deze lening is dat als u middels deze weg de financiering van duurzame maatregelen toch mogelijk maakt, u niet alleen iets voor uzelf doet maar ook voor het milieu!

U kunt de Stimuleringslening duurzaamheid aanvragen door een aanvraagformulier in te vullen. Deze kunt u terugvinden op de site van de Provincie Limburg, www.limburg.nl. U kunt er ook voor kiezen om langs te komen bij het Infopunt ONS Duurzaam Nuth en wij zullen er zorg aan dragen dat u de juiste informatie krijgt om de Stimuleringslening duurzaamheid aan te kunnen vragen. Houd er echter rekening mee dat het beschikbare budget gelimiteerd is (op=op). Lees hier het hele artikel.


‘Nacht van de nacht’?

lucassen

Afgelopen vrijdag, 25 oktober, was de nacht van de nacht. Een initiatief waarmee natuur-en milieuorganisaties aandacht vragen voor wat ze ´lichtvervuiling´ noemen. Tijdens de Nacht van de Nacht worden mensen opgeroepen om lampen uit te doen. Ook in  Nuth was 25 oktober een nacht vol ‘duistere’ activiteiten. Nadrukkelijk tussen aanhalingstekens wel te verstaan. Wethouder Ramon Lucassen trok samen met de koster van de Stefanuskerk in Wijnandsrade de stekker uit de verlichting van de kerk. Daarna is hij samen met IVN Wijnandsrade de donkere nacht in gewandeld om te genieten van de duisternis en de stilte. >> Lees ook het hele artikel

Het Team Energie & Duurzaamheid komt eraan


man-met-tablet22-5-2014

Binnenkort gaan ons Team Energie & Duurzaamheid op pad om inwoners te informeren over duurzaam energieverbruik. Want energie besparen is makkelijk, als u weet waarop u moet letten. Met kleine ingrepen die niets kosten, kunt u al grote besparingen realiseren. Dat is niet alleen goed voor het klimaat maar ook voor uw portemonnee.
Klinkt aantrekkelijk toch? Onze adviseurs geven tips en informatie. Ze vertellen u welk energielabel uw huis heeft en wat het ongeveer kost en bespaart als u maatregelen treft.

Vanaf 1 juni treft u het Team Energie & Duurzaamheid aan in de kern van Nuth. Bewoners krijgen van tevoren een brief.
De adviseur kan zich legitimeren.

Het Team Energie & Duurzaamheid is onderdeel van het project ‘Het Nuth van duurzame energie’. Met dat project wil de gemeente Nuth energiebesparing op gang brengen, samen met inwoners en ondernemers. U doet toch ook mee?

Ondernemersplatform Duurzaam Nuth bekrachtigt samenwerking energiebesparing

onsduurzaamnuth_smWoensdag 30 april kwamen twaalf ondernemers uit Nuth en bestuurders en medewerkers van de gemeente bij elkaar om symbolisch de samenwerking te bekrachtigen voor het project ’t Nuth van duurzame energie’. In de molen van Hunnecum, toonbeeld van schone energie, werd een intentieverklaring ondertekend. De twaalf ondernemers zijn samengevoegd onder de naam Ondernemersplatform Duurzaam Nuth (ODN). Zij kunnen energiebesparende maatregelen aan woningen uitvoeren. Op dat gebied hebben de ondernemers aantoonbare ervaringen en goede referenties. Vandaar dat ze door de gemeente Nuth zijn geselecteerd. De bedrijven zijn technisch en juridisch doorgelicht om er zeker van te zijn dat de inwoners van Nuth te maken krijgen met een betrouwbare ondernemer die kwaliteit levert. “En dat niet alleen”, aldus projectleider André Scheffer: “We hebben ook afgesproken met de bedrijven om interessante kortingen toe te passen. Niet alleen de burger wordt hier beter van; de hele campagne geeft ook een extra impuls aan de lokale economie.”

Gemeente bundelt krachten om energie te besparen


start_op_12_312-4-2014

Wat kunt u in huis doen om het energieverbruik omlaag te brengen? En wat bespaart dat in uw portemonnee? Heeft u enig idee? Gemeente Nuth gaat u met die vragen helpen. Voor wie dat wil, staat een onafhankelijk en deskundig team klaar dat u goed adviseert. Niet omdat de gemeente daaraan verdient maar omdat het ú iets oplevert: comfort, goede ventilatie, lagere kosten en een beter energielabel waardoor uw huis in waarde stijgt. Klinkt aantrekkelijk toch? Vanaf 1 april gaat het project ‘Het Nuth van duurzame energie’ van start en ligt de bal bij u.

Wethouder Funs Pluijmaekers heeft zijn huiswerk goed gedaan. De aanpak waarmee gemeente Nuth verduurzaming van energieverbruik op gang wil brengen, is uniek. “We hebben duurzaamheidsprojecten elders in den lande bestudeerd en alle bruikbare puzzelstukjes voor Nuth bij elkaar gebracht. Jarenlange ervaring leert dat de beste resultaten worden geboekt door krachten te bundelen. Energie besparen doen we sámen met inwoners en ondernemers.”

Hoe pakt Nuth het aan?

Vanaf 1 april gaan energieteams de wijk in. Zij bekijken samen met u waar energie ‘weg lekt’. Dat begint natuurlijk met gedrag: deuren dicht, lichten uit en de verwarming een graadje lager. Ook kleine maatregelen als radiatorfolie of een ledlamp helpen. Als u daarnaast nog meer wilt bezuinigen dan moeten er voorzieningen aan de woning worden getroffen. Denk daarbij aan betere isolatie, een energiezuinige ketel of zonnecellen op het dak. Een energieprestatie(epa)-adviseur vertelt u waar kansen liggen voor uw woning. Projectleider André Scheffer: “De epa-adviseur is onafhankelijk en deskundig. Met zijn rapportage weet u precies waar u aan toe bent.”

Behalve voor een eerlijk advies staat de gemeente ook in voor een deugdelijke uitvoering. André Scheffer: “De gemeente heeft een aantal criteria opgesteld waar de bedrijven aan zijn getoetst. Deze bedrijven zijn juridisch, technisch en administratief doorgelicht om er zeker van te zijn dat onze burgers waar voor hun geld krijgen. We controleren achteraf of het werk naar tevredenheid is uitgevoerd.” De gemeente geeft op deze manier lokale ondernemers een economische impuls. Bovendien zijn met de ondernemers prijsafspraken gemaakt. “Hoe meer mensen mee doen, hoe meer we collectief inkopen en hoe hoger de korting die dat oplevert”; aldus de projectleider.

Met idealisme alleen kom je er niet

Niet alleen wethouder Funs Pluijmaekers staat achter het project. Ook burgemeester Désirée Schmalsläger ziet de aanpak helemaal zitten: “Wereldwijd moeten we de CO2 uitstoot verminderen. Maar enkel en alleen met idealisme kom je er niet. Mensen gaan pas meedoen als ze er zelf voordeel bij hebben. Daarnaast schuiven we lokale ondernemers naar voren als betrouwbare partner. Zo helpen we elkaar een handje en wordt het een project van heel Nuth.”

‘Het Nuth van duurzame energie’ heeft een doorlooptijd van vijf jaar. Behalve bewoners wil de gemeente ook ondernemers aansporen tot verduurzaming van hun energie-gebruik. En uiteraard geeft de gemeente zelf het goede voorbeeld. Funs Pluijmaekers: “Er is in de hele regio geen enkele gemeente die op zoveel vlakken aandacht besteed aan energie en duurzaamheid. Met onze ambitie hebben we ook de Provincie en Parkstad enthousiast gemaakt. Zij omarmen het project en willen het mede ondersteunen.”

Energiebesparende maatregelen door een betrouwbare partner

12-4-2014

Als u het wooncomfort van uw huis flink wilt verhogen – en stevig op uw energierekening wilt besparen –  laat dan één of meer energiebesparende maatregelen in uw huis uitvoeren. U kunt dit heel makkelijk combineren met een andere verbouwing in huis, maar in veel gevallen zijn de maatregelen zo eenvoudig, dat ze prima apart uitgevoerd kunnen worden.

De lijst met maatregelen die u kunt nemen is lang. En elk huis is weer anders. Daarom biedt gemeente Nuth u in eerste instantie gratis en vrijblijvend het advies van een energieprestatie-adviseur. Die is onafhankelijk en deskundig. Zo ziet u precies welke maatregelen voor uw huis en gezinssituatie het beste zijn.
Zowel de totstandkoming van de offerte en opdracht, alsook de uitvoering wordt nauwlettend door de gemeente in de gaten gehouden. Bovendien hebben we al een korting voor u geregeld. Hoe meer mensen meedoen, hoe meer we collectief inkopen, hoe lager de kosten.

Contactinfo

Ga naar de contactpagina

  

Partners

Duurzaam Nuth is een initiatief van de gemeente Nuth waarin nauw samen wordt gewerkt met het Ondernemersplatform Duurzaam Nuth en de basisscholen.

Financiële ondersteuning

Duurzaam Nuth wordt financieel mede ondersteund door provincie Limburg.

 
Ontwerp en content | Gobetween communicatie Schimmert