Auto

gloeilamp

Het goede voorbeeld

‘Het Nuth van duurzame energie’ heeft een doorlooptijd van vijf jaar. Behalve bewoners wil de gemeente ook ondernemers aansporen tot verduurzaming van hun energiegebruik. Uiteraard geeft de gemeente zelf het goede voorbeeld door energiebesparende maatregelen in gemeentelijke panden, een zuinig en schoon wagenpark en door werknemers aan te sporen om op de fiets naar het werk te komen.

Educatie

Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met mensen bewust maken van het belang om energie te besparen. Waar wij volwassenen misschien wat meer naar financiën en comfort kijken, zijn onze kinderen gevoelig voor idealen. Want uiteindelijk is dat waar we het voor doen: energiebesparing helpt het klimaat, voorkomt vervuiling en spaart kostbare grondstoffen. Hoe belangrijk dat is voor een betere toekomst leren de kinderen in het educatieve programma ‘Leer van het weer’. De gemeente heeft geld vrijgemaakt om de komende vijf jaar op alle scholen in gemeente Nuth kinderen te onderwijzen over de verhouding tussen klimaat en weer. Een interactief programma voor de groepen 7 en 8 waarin ze niet alleen maar luisteren maar ook doen. Die kennis komt de kinderen in hun latere leven goed van pas. Maar met dit indringende verhaal weten ze vast en zeker ook hun ouders te overtuigen van het belang van duurzame energie.

Steun van Provincie en Parkstad

Er is in de hele regio geen enkele gemeente die op zoveel vlakken aandacht besteed aan energie en duurzaamheid. Met onze ambitie hebben we ook de Provincie en Parkstad enthousiast gemaakt. Zij omarmen het project en willen het mede ondersteunen.

Contactinfo

Ga naar de contactpagina

  

Partners

Duurzaam Nuth is een initiatief van de gemeente Nuth waarin nauw samen wordt gewerkt met het Ondernemersplatform Duurzaam Nuth en de basisscholen.

Financiële ondersteuning

Duurzaam Nuth wordt financieel mede ondersteund door provincie Limburg.

 
Ontwerp en content | Gobetween communicatie Schimmert