logo-homepage

Workshop duurzame energie zeer geslaagd

Op vrijdag 20 juni heeft New Energy Systems in het kader van de Eco-Challenge de ‘duurzaamste basisschool van Nuth’ ontvangen: ’t Kirkeveldsje. ’s Ochtends en ’s middags openden ze de deuren voor de jongens en meisjes van groep 7 en 8 en kregen ze een twee uur durende workshop over (het nut van) duurzame energie. De leerlingen van groep 7 en 8 keken de hele dag hun ogen uit. Eerst luisterden ze aandachtig naar een presentatie over duurzame energie, waar ze hun titel ‘duurzaamste basisschool van Nuth’ meer dan waar maakten. Ze waren zeer enthousiast en wisten veel vragen over duurzame energie goed te beantwoorden.

 

New_energy

Het hoogtepunt van de workshop was het zelfstandig opstellen van drie zonnepanelen. Vol goede moed en een gezonde dosis energie gingen de opgesplitste groepen aan de slag om de zonnepanelen zo goed mogelijk te installeren en ze zonne-energie op te laten vangen. Telkens wanneer het lampje van de omvormer uiteindelijk van rood naar oranje flikkerde, klonk er een flink gejuich: het is gelukt!
Klik hier voor een verdere sfeerimpressie van de dag

Banner
Afgelopen vrijdag, 23 mei, hebben de leerlingen van groep 8 van basisschool ’t Kirkeveldsje uit Schimmert de prijs voor de duurzaamste school van Nuth in de wacht weten te slepen. Een dag lang streden alle basisscholen van de gemeente Nuth tegen elkaar om de titel. De jongens en meisjes van ’t Kirkeveldsje kwamen daarbij als beste naar voren. Chapeau en hartelijk gefeliciteerd. 225 kinderen van de groepen 7 en 8 van de basisscholen in de gemeente Nuth streden tegen elkaar door de hele dag aan verschillende leeractiviteiten deel te nemen. De school met uiteindelijk de meeste punten mag zich een jaar lang ‘de duurzaamste basisschool van gemeente Nuth’ noemen. De dag bestond uit diverse activiteiten, gekoppeld aan de thema’s: Aarde, water, vuur en lucht. Dit zijn thema’s die tijdens de ‘Leer van het Weer’-dag en de terugkomdagen op de basisscholen zijn behandeld. ‘Leer van het Weer’ is hét interactieve programma over weer, klimaat, milieu en duurzaamheid en richt zich voornamelijk op jongeren in de leeftijd van 10 tot en met 14 jaar, waarbij gedragsverandering op weg naar een beter milieu en een duurzame samenleving centraal staat.

De Eco-Challenge werd afgesloten met een prijsuitreiking door burgemeester Schmalschläger. Die prijsuitreiking was tevens de aftrap voor het project ’t Nuth van duurzame energie, waarvan de Eco-Challenge onderdeel is.

Eco-Challenge   Eco-Challenge   Eco-Challenge

Eco-Challenge   Eco-Challenge   Eco-Challenge

Eco-Challenge   Eco-Challenge   Eco-Challenge

Eco-Challenge

Contactinfo

Ga naar de contactpagina

  

Partners

Duurzaam Nuth is een initiatief van de gemeente Nuth waarin nauw samen wordt gewerkt met het Ondernemersplatform Duurzaam Nuth en de basisscholen.

Financiële ondersteuning

Duurzaam Nuth wordt financieel mede ondersteund door provincie Limburg.

 
Ontwerp en content | Gobetween communicatie Schimmert