energielabels

Duurzaam Nuth

Wat kunt u in of aan uw huis doen om het energieverbruik omlaag te brengen? En wat bespaart dat in uw portemonnee? Heeft u enig idee? De gemeente Nuth helpt u met die vragen. Voor wie dat wil staat er een onafhankelijk en deskundig team klaar dat u zo optimaal mogelijk zal adviseren. De gemeente Nuth is er alles aan gelegen dat het ú iets oplevert. U moet hier denken aan: meer comfort, een goede ventilatie, lagere energiekosten én een beter Energielabel wat een aantal interessante voordelen heeft.
Klinkt allemaal aantrekkelijk toch?

man-met-tablet
Alle huishoudens in de gemeente Nuth krijgen bezoek van het Energieteam. Zij kijken samen met u naar uw eigen ‘woningdossier’. Daarin ziet u in één oogopslag hoe energiezuinig uw woning is en wat het indicatieve energielabel is van uw woning. Bovendien krijgt u een indruk welke maatregelen u kunt treffen om uw huis nog energiezuiniger te maken.

Energie besparen is makkelijk, als je weet waarop je moet letten. Dat begint natuurlijk met gedrag: deuren dicht, lichten uit en de verwarming een graadje lager. Ook kleine maatregelen zoals radiatorfolie of een ledlamp helpen. Het Team Energie & Duurzaamheid adviseert u graag hierover.
Als u daarnaast nog meer wilt bezuinigen dan dienen er maatregelen en/of voorzieningen aan de woning te worden getroffen. Denk daarbij aan een betere isolatie van vloer, dak en/of buitenmuren, een energiezuinigere verwarmings-ketel of zonnecellen op het dak. Een onafhankelijke Energie Prestatie Adviseur kan u vertellen waar de kansen liggen voor u en uw woning.

Voor het project Duurzaam Nuth heeft de gemeente bedrijven uit Nuth geselecteerd die energiebesparende maatregelen aan uw woning kunnen uitvoeren. Deze bedrijven zijn technisch en juridisch doorgelicht om er zeker van te zijn dat u waar voor uw geld krijgt. De gemeente controleert achteraf of het werk naar tevredenheid is uitgevoerd. Op deze manier geven we lokale ondernemers een economische impuls. Bovendien zijn met de ondernemers prijsafspraken gemaakt. Hoe meer mensen meedoen, hoe meer we collectief inkopen en hoe hoger de korting die dat oplevert. De Nuthse ondernemers, verenigd in het Ondernemersplatform Nuth (ODN) kunnen u helpen met het doorvoeren van energiebesparende maatregelen.

Contactinfo

Ga naar de contactpagina

  

Partners

Duurzaam Nuth is een initiatief van de gemeente Nuth waarin nauw samen wordt gewerkt met het Ondernemersplatform Duurzaam Nuth en de basisscholen.

Financiële ondersteuning

Duurzaam Nuth wordt financieel mede ondersteund door provincie Limburg.

 
Ontwerp en content | Gobetween communicatie Schimmert